donderdag 18 september 2008

Inspelen met z'n allen

De trainngen zijn weer van start gegaan, ik probeer minimaal 1 keer per week een oefening te posten. En dan vooral oefeningen die iets extra's hadden, omdat het leermoment goed was of omdat het team het een hele leuke oefening vond.

Deze oefening wordt gedaan op 1 speelhelft. Gelijk na de warming-up is ideaal om nog warmer te worden!
Er worden twee rijtjes spelers gevormd die diagonaal tegenover elkaar worden geplaatst. We beginnen makkelijk met een oefening die, denk ik, redelijk vaak gedaan wordt. De eerste speler van een rijtje speelt de bal bovenhands of onderhands naar de eerste speler van het andere rijtje. Deze speelt de bal weer terug. En na het spelen loop je de bal achterna en sluit je achteraan het andere rijtje aan.

Om de oefening intensiever te maken voegen we een verdedig element toe, zie het plaatje. De trainer staat nu op een andere hoek van het veld met een aantal ballen. De oefening is net als hierboven beschreven, maar nadat speler 1 de bal heeft gespeeld (1), krijgt deze speler een verdedigbal van de trainer (2a). Als deze bal is gespeeld loopt speler 1 door naar het andere rijtje (3a). Ondertussen heeft speler 4 de bal teruggespeeld (2b) en is naar het andere rijtje gelopen (3b).

Nodig
  • 4 ballen
  • 6-10 speleers

Geen opmerkingen: