woensdag 6 november 2013

Flauwvallen

De letterlijke vertaling van de oefening 'Pass out' is flauwvallen. En dat is een knipoog naar de zwaarte van deze oefening. Het is een conditie training gecombineerd met de drie basis technieken van het volleybalspelletje: pass, setup en smash.

Het is een oefening voor drie spelers. Maak daarom drietallen die om de beurt de oefening doen. De tekening hiernaast lijkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk simpel.
De passer (P) passt de bal naar de spelverdeler (S). Gelijk na de pass loopt de passer naar de andere speelhelft. De spelverdeler geeft een setup, waarna de aanvaller (A) de bal over het net speelt. Hij speelt niet om te scoren, maar verwerkbaar op de passer. Ook de spelverdeler en de aanvaller gaan naar de andere speelhelft als zij de bal gespeeld hebben. En dat begint het weer van voor af aan. Dus gelijk na het spelen naar de andere kant rennen!

De oefening is voor de passer het zwaarst. Daarom moet iedereen een keer passer zijn en niet alleen de passer-lopers en libero's. Iedereen moet toch conditie krijgen.

Nodig:

  • 1 bal
  • 3 spelers


En voor nog meer duidelijkheid: een video met de oefening.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste makers van deze website,

misschien moet je ook uitleggen wat de termen betekenen.

Vriendelijke groet Pascale van der vliet

V.O.L. Leybal zei

Ik ga ervan uit dat de oefeningen door trainers gebruikt worden, waarvan je mag verwachten dat ze de termen wel kennen.

Een uitleg van de termen: http://www.volleybal.nl/jeugd/kids/cool-moves-volley

Floris zei

Prima oefening. Het zou wel mooi zijn als jullie met jullie ervaring zouden toevoegen wat de aandachtspunten zijn bij een oefening voor een trainer. Dat helpt de beginnende oefenmeester :-)