donderdag 16 september 2010

Inspelen met z'n allen


Dit is een leuke inspeel oefening voor na de warming up.
Aan beide kanten van het net stellen twee groepen zich op zoals hiernaast staat afgebeeld. De twee 'teams' blijven op eigen speelhelft.
De stippellijnen geven de balbaan aan, de strepen geven aan hoe de spelers moeten lopen.
Speler 1 speelt de bal makkelijk over het net. Speler 3 van het andere team speelt de bal naar zijn eigen speleverdeler (2), die geeft een setup naar linksbuiten en speler 1 speelt de bal were makkelijk over het net naar speler 3 van het andere team.

Dit lijkt niet al te moeilijk, maar makkeliijk spelen is nog lastiger dan je denkt. Daar komt bovendien bij dat dit niet alles is!
Als speler 1 gespeeld heeft moet hij twee keer blokken en vervolgens de positie van 2 innemen. Als speler 2 een setup gegeven heeft, moet hij naar de achterlijn rennen, om de pion heen en op de plek van speler 3 gaan staan. Speler drie duikt naar de hoek linksachter nadat hij de ball gepasst heeft. Speler 4 (de buffer) neemt de positie van 1 in.

Bij ons duurde het even voordat het liep. De acties die de spelers moeten doen na de balhandeling kan natuurlijk op meerdere manieren worden ingevuld. Bijvoorbeeld in plaats van duiken een rol maken, in plaats van naar de achterlijn rennen achteruit lopen enz.

Nodig:
  • 1 bal
  • 8 -10 spelers

Geen opmerkingen: